Samen met de Stichting Archeologische Werkgroep Staphorst (SWARS) hebben we weer een interessant programma voor jong en oud weten samen te stellen.

Zo kunt u op verschillende wijze kennis maken met de archeologie uit uw omgeving. Speciaal voor deze dag tonen we twee heuse schatvondsten uit Staphorst en Hasselt. Deze laatste is nog nooit tentoongesteld. Voor kinderen zijn er kleurplaten met een leuke verrassing. Ook ligt er een tafel vol met scherven waar jong en oud met de kunst van het schervenplakken kan kennis maken.

De werkgroep SWARS is aanwezig met veel prehistorisch materiaal en een film over vondsten van het verdronken dorp Beulake. Er is een demo van onze zeefmachine.

In onze ArcheoHotspot kunt u zien hoe wij het gevonden materiaal verwerken. Ook ons depot is voor het eerst toegankelijk. Van een inwoner uit Hasselt hebben wij al zijn vondsten geschonken gekregen. Deze liggen voor bezichtiging in een vitrine. Van Cor Westrik hebben we twee scheepsmodellen (Boeier – Vikingschip)  in bruikleen.

En natuurlijk kunt u weer schrijfles krijgen van meester Jan Dijkstra in het oude Van de Hulst schoolklasje. Kortom een gevarieerd programma en wij verheugen ons op uw komt. Breng vooral uw eventuele scherven of ander oud materiaal mee.